Skip to main content
menu

Vacature

Vacature: Directeur Amsterdam Art

Reageren kan tot 30 november 2017 

Vacature Directeur Amsterdam Art 
Amsterdam is een dynamische internationale kunststad. Om het potentieel aan (jong) creatief talent nog meer onder de aandacht te brengen, en vooral ook om meer publiek te trekken, werd in 2011 stichting Amsterdam Art opgericht. Het Amsterdam Art Weekend is het belangrijkste jaarlijkse evenement dat Amsterdam Art organiseert: een programma van vier dagen waar meer dan vijftig partijen - galeries, postacademische kunstopleidingen, musea en andere culturele instellingen – aan deelnemen. Van donderdag 23 november tot en met zondag 26 november vindt dit jaar de zesde editie plaats. Amsterdam Art is een stichting die wordt gefinancierd door publieke en private gelden.
 
Het team van Amsterdam Art bestaat naast de directeur uit drie full time vaste medewerkers (development coördinator, programma coördinator en coördinator communicatie en PR) en stagiaires, verdeeld over de taakgebieden programmering en communicatie. In aanloop naar het jaarlijkse Amsterdam Art Weekend wordt het team van medewerkers uitgebreid met enkele freelancers en zijn zo’n 150 vrijwilligers actief.
 
De Stichting Amsterdam Art is op zoek naar een ondernemende, enthousiaste en representatieve Directeur (40 uur)
 
Functie
Je bent verantwoordelijk voor het beleid van Stichting Amsterdam Art. 
Je bent verantwoordelijk voor planning en uitvoering van de activiteiten van Amsterdam Art.
Je bent het gezicht en woordvoerder van de organisatie.
Je geeft leiding aan de organisatie van het Amsterdam Art Weekend, zet de inhoudelijke lijnen uit, ontwikkelt de programma’s, coördineert de deelname van de betrokken partijen (meer dan 50) en zorgt voor een strakke logistiek.
Je onderhoudt de contacten met de zakelijke partners, de deelnemers aan het Amsterdam Art Weekend, fondsen, sponsors en het bestuur van de Stichting.
Je onderhoudt externe relaties met kunstinstellingen in Nederland (landelijk, regionaal en lokaal) en op internationaal niveau. 
Je geeft op inspirerende wijze leiding aan het team van vaste en tijdelijke medewerkers. 
Je bent verantwoordelijk voor het financiële beheer, inclusief de fondsenwerving. Daarvoor doe je de acquisitie, onderhoud je contacten, en zorg je voor innovatieve samenwerkingsvormen.
Je rapporteert aan het bestuur van de Stichting.
 
Profiel
Je hebt een brede belangstelling, beschikt over een universitair denkniveau en kunt goed ‘out of the box’ denken. 
Je hebt een inhoudelijke visie op de ontwikkelingen in de (inter)nationale hedendaagse kunst.
Je signaleert internationale trends en ontwikkelingen en vertaalt dit in uiteenlopende activiteiten voor diverse doelgroepen.
Representativiteit staat hoog in je vaandel. 
Je bent een manager met strategisch inzicht en bestuurlijke ‘sensitiviteit’. 
Je bent in staat om uiteenlopende partijen te enthousiasmeren en te verbinden.
Je bent een cultureel ondernemer, bij voorkeur bewezen succesvol in het verwerven van middelen bij fondsen, subsidiegevers, bedrijven en particulieren, en in staat een uitgebreid en veelzijdig netwerk van sponsoren te onderhouden en uit te breiden.
Je bent diplomatiek en doortastend in complexe situaties met veel partijen en diverse belangen.
Je kunt goed plannen, organiseren, presteert onder tijdsdruk en je bent stress bestendig; 
Je hebt bij voorkeur een goed netwerk in de (inter)nationale kunstwereld, het bedrijfsleven, de stad en de gemeente Amsterdam.
Je bent creatief en enthousiast waar het gaat om het inzetten van social media en nieuwe technologie.
Je bent in staat om (nieuwe) groepen (inter)nationale kunstliefhebbers, professionals en kunstinstellingen te bereiken en aan het Amsterdam Art te binden.
Je hebt een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels en hebt een vaardige pen. 
Je houdt ervan om in een dynamische omgeving te werken en je verder te ontwikkelen. 
Je bent bekend met zowel het nationale als het Amsterdamse cultuurbeleid. 
 
Ervaring
Ervaring met - of een aantoonbare geschiktheid voor - het leiding geven aan een (inter)nationale culturele organisatie is een pré, net als ervaring met het werven van fondsen en het onderhouden van een bijbehorend netwerk.
 
Arbeidsvoorwaarden
Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding. De functie van directeur van Amsterdam Art is een full time functie van 40 uur per week. Er wordt een jaarcontract aangeboden met als doel verlenging. 
 
Procedure
De werving wordt begeleid door twee leden van het bestuur van Stichting Amsterdam Art. Relevante kandidaten worden uitgenodigd voor een oriënterend gesprek met Martin van Vreden en Martin van Zomeren. 
 
Geïnteresseerd? 
Stuur uw motivatie en CV voor 30 november 2017 naar: Stichting Amsterdam Art vacature.aaw@gmail.com. Ter attentie van Martin van Vreden en Martin van Zomeren. Voor meer informatie kunt u een email sturen naar hetzelfde adres.